torsdag 26 september 2013

Ny-gammal rabatt

För två helger sedan grävde vi ur en rabatt som bestod av mest gräs och liljekornvaljer. Först tog vi upp de växter som vi ville behålla och satte dem tillfälligt i odlingslådorna. Sen grävde vi ur så mycket vi bara kunde och fick loss runt alla rötter från björken som står precis bredvid. På kvällarna under veckan flyttade vi (mest min envisa gubbe...) på stenarna som ramar in hela rabatten.
Och helgen som var började vi med att vi täckte hela botten och en bit upp på "väggarna" med tidningspapper för att hindra de eventuella ogräsrötter som fanns kvar, från att komma upp. Och sen fyllde vi på med jord...
... närmare bestämt 42st 50 liters säckar... men när vi precis hade börjat med det kom vi på att en av björkens grenar hängde över lite för mycket och började bli lite för stor, så den tog gubben hand om och sågade ner under tiden som jag fortsatte fylla på jord, så då fyllde vi på vedboden också.
Vi började kl 9, jag hann med två svängar till Plantagen för att hämta hem mer jord och lite växter. Och vi hann - med hjälp av en bygglampa den sista halvtimmen, få ner alla stora växter, sen började det regna, så kl 19.30 gav vi upp.
Men så här blev det, och här ser ni även de söta flugsvampslamporna jag hittade på rean - passar bra vid lekstugan :)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar