måndag 19 oktober 2009

Pelargonier



Väldigt tajmat, före frosten tog jag in mina pelargonier. De var så otroligt kraftiga och fina så jag hoppas att de klarar sig till nästa sommar. Det blir ju en liten omställning att komma in i värmen, det märks för jag går och knipsar av torra blad och döda blommor varje dag. Ska nog ta lite sticklingar i vår.



3 kommentarer:

  1. O ja,, Får man anmäla sig som intresserad av sticklingar om det skulle räcka!! Jag är urusel på att ta sticklingar.
    Du får gärna ge tips och råd :)Puss

    SvaraRadera
  2. Pelargoner verkar vara din grej!? : D Pelargoner och jag hör inte ihop... jag tar död på dem allihopa! ; ) Mormors favoritblomma var det och hon sade att den var så lätt att sköta... : )
    Kramen
    AmjeW

    SvaraRadera
  3. Asså, ok, jag är verkligen inte proffs på Pelargonier, men de blir superfina utan att jag vet hur :). Jag ger dem rikligt med vatten när de ser törstiga ut (inte för ofta), plockar bort alla vissna blad och blommor, det verkar göra susen!
    Pelargoner har "knän", klipp av dem där, sätt sticklingen i vatten tills det kommer fram lite rötter, då kan du sätta den i jorden och vips har du en pelargon till. Men du kan få en stickling av mig också, har inte plats till alla :).
    Min farmor älskar också pelargonier, eller, ja, hon älskar alla blommor, men ändå. Fast jag måste säga att hennes inte är lika fina som mina :)

    SvaraRadera